Ook zo’n mooi boek gelezen? Maar geen ruimte (meer) in de kast? Het zou dan toch leuk zijn dit boek met anderen te kunnen delen? In het dorpshuus Hoeflo staat sinds begin december een boekenkast. Een zwerfboekenkast vol boeken voor iedereen!

151210 boekenkast1AHet is niet nieuw. Op vele plekken in Nederland is het al gezien: een boekenkast in een voortuin, of een andere openbare plaats, waar tweedehands boeken worden gedeeld met anderen. Gratis en voor niets, zonder leensysteem, maar gebaseerd op geven, nemen, delen en vertrouwen. Drie Harfsenaren raakten hierover met elkaar in gesprek en trokken de stoute schoenen aan. Tonny Wichers, Annet Wichers en Sandra Hakvoort verzamelden boeken uit hun eigen kast en die van anderen. Tonny had nog een geschikte kast en in overleg met het bestuur van Hoeflo, staat er nu een openbare boekenkast in de hal van het dorpshuus.

Voor wie?
Deze boekenkast is van, voor en door Harfsenaren en alle anderen die hierin willen delen. Het uitgangspunt is simpel: zie je een boek wat je graag wilt lezen, dan neem je deze mee en lees je het hopelijk met veel plezier. Heb je het boek uit, zet ‘m terug in de kast of geef het door aan iemand anders. Vermenigvuldig het verhaal uit deze boeken door het te delen!

Heb je boek(en) die je wilt delen via deze boekenkast, neem dan contact op met een van de initiatiefnemers of breng ze naar de kantine in Hoeflo. De boeken worden gemerkt met een zwerfsticker, waarmee ze zijn gemerkt en duidelijk wordt wat de bedoeling is. Daarnaast is het leuk wanneer je een boek hebt gelezen, je er je naam in schrijft en misschien wat je ervan hebt gevonden. Dit kan anderen helpen bij het maken van de keuze om het boek te gaan lezen.

En kan ik het zomaar pakken?
Gratis spullen kan je niet stelen, dus ook deze boeken niet. Het is juist de bedoeling dat er beweging ontstaat en de boeken door vele handen gaan. Dus ja, je kunt zomaar een boek uit deze kast meenemen. En uiteraard hopen we dat je na het lezen deze terugzet of doorgeeft.

151210 boekenkast3

Zien wat er allemaal te lezen valt? Als de deuren van het dorpshuus Hoeflo open zijn, kun je bij de boekenkast. Deze is niet te missen, zodra je binnenkomt, staat de kast rechts tegen de muur.

Wij wensen iedereen veel leesplezier!
Tonny Wichers (431588)
Annet Wichers (431356)
Sandra Hakvoort (432322)

Comments are closed.